Nadace Syner přispěla další várkou vestiček k bezpečnosti dětí - igenus.cz

09.10.2006 00:00

Liberec - Vzácnou návštěvu měla dnes dopoledne liberecká Tipsport arena. Téměř všechna místa v hale obsadili školáci z místních mateřských a základních škol a zúčastnili se programu o bezpečnosti dětí na silnicích. Ten je součástí dlouhodobého projektu, kdy děti dostávají do svých tříd reflexní vestičky, aby se mohly bezpečnějši pohybovat v městském provozu. I proto do areny přišlo vedení liberecké policie, primátor Jiří Kittner a hlavně představitelky Nadace Syner, která celý projekt zajišťuje.

Děti opět dostaly od nadace křiklavě zelené "oblečky" - rozlišováky, které je zviditelní při pohybu na silnicích. "Tento projekt už realizujeme čtvrtým rokem, vestičky předáváme nejen v Liberci a v Libereckém kraji, ale i na ostatních místech republiky, naposledy například v Praze, Kroměříži či Ústí nad Labem," vypočetly Eva Syrovátková a Iva Urbanová z Nadace Syner.

Dětem, které arenu proměnily v mocně štěbetající úl, zazpíval Severáček a přišel mezi ně opravdický klaun. Hodně velký úspěch mělo promítání pohádkových sekvencí na projekční kostku zavěšenou nad ledem i ukázky možností barevného poprsníku.

Děti nešetřily hlasitým obdivem, když se na pásu kolem celé areny rozsvítily plameny, které při hokejových utkáních signalizují, že domácí tým dal gól. Nebo když se po obvodu haly proháněly basketbalové míče či rychlé střely. Úspěch sklidili i maskoti klubů, které našly v Tipsport areně zázemí. Basketbalový kondor se předváděl z plných sil, bílý tygr rozdával bonbóny a policejní bílý tygr vyšňořený v patřičné uniformě budil trochu respekt.

Vydařené dopoledne v Tipsport areně, kde byly mnohé děti vůbec poprvé, ukončil trénink basketbalistů, kteří právě startují svou účast v nejvyšší domácí košíkářské soutěži.

URL| https://www.igenus.cz/view.php?cisloclanku=2006100917