Nadílka s překvapením - igenus.cz

12.04.2006 00:00

Český Dub - Oslava letošních Velikonoc začala pro obyvatele českodubského Domova důchodců ve středu 12. dubna úderem desáté dopolední. Tradičně mezi ně zavítala Iva Urbanová, reprezentantka Nadace SYNER za doprovodu dětí z mateřinky Korálek.

"U příležitosti Velikonoc je to poprvé, co jsme letos do domova přijeli. Jako vždy jsme si pro staroušky přichystali překvapení, ale oni mile zaskočili i nás," říká s úsměvem Iva Urbanová.

Kromě dobře známých obyvatel zařízení seděli totiž v bývalé knihovně i ti méně známí. "Od začátku roku máme plně funkční bezbariérový výtah, díky kterému se setkání s nadací mohou účastnit i staroušci upoutaní na lůžko," vysvětluje Jiří Zlámal, ředitel Domova důchodců a pokračuje: "Současně jsme pro naše klienty zřídili i denní místnost, aby měli důstojné prostory pro trávení volného času, například šitím, pletením, čtením či luštěním křížovek. To vše spolu s akcemi, které Nadace SYNER pořádá, našim obyvatelům pomáhá a je to vidět i na jejich chuti do života."

Do budoucna chce českodubský domov vytvořit i denní stacionář, což by znamenalo další posun v kvalitě služeb poskytovaných seniorům ve městě pod Ještědem.

Prezentace

URL| https://www.igenus.cz/view.php?cisloclanku=2006041211