Pěstouni z Liberecka oslavili Mikuláše - GRAND EXPRES

09.12.2008 00:00

Liberec - Setkání pěstounských rodin z Libereckého kraje již poosmé přichystala Nadace SYNER. Setkání se letos zúčastnily téměř dvě stovky dětí a dospělých a celé se neslo v předvánoční atmosféře.

Na děti čekalo bohaté občerstvení, mikulášská nadílka a hlavně spousta zábavy. O tu se postaral oblíbený dětský bavič Michal Nesvadba, který se spolu s moderátorem zábavného odpoledne Martinem Dejdarem účastní setkání pěstounských rodin pravidelně. Tradiční předvánoční akce je podle zakladatelek Nadace SYNER Evy Syrovátkové a Ivy Urbanové každoročním završením činnosti nadace, kdy se společně sejdou nejen děti, ale také pěstouni.

Nadace SYNER, která vznikla v roce 2000, rozdělí ročně potřebným v Libereckém kraji ke třem milionům korun ve formě příspěvků na naslouchadla, vozíky, kočárky pro handicapované, ale také na rehabilitační pobyty, pěstounským rodinám, příspěvky na úpravu sociálních zařízení v bytech, potřebné vybavení do dětských domovů v podobě nábytku i úprav některých místností, balíčků seniorům v domovech důchodců a další potřebné věci.