Příchod Vánoc oznámilo v domově důchodců vystoupení Korálku - Liberecký deník

12.12.2008 00:00

Český Dub - Dětský soubor Korálek z Jablonce nad Nisou potěšil ve středu 10. prosince seniory žijící v Domově důchodců Český Dub. Vystoupení malých předškoláků odměnili obyvatelé domova důchodců bouřlivým aplausem. „Program byl plný vánočních koled, říkadel a tanečků. Našim obyvatelům se velmi líbil. Korálek k nám jezdí pravidelně a senioři se na každé vystoupení již dlouho těší,“ uvedl Radim Pochop, ředitel domova důchodců. Jak podotkl, kulturní program spojený s rozdáním drobných dárků pro seniory připravil domov důchodců za podpory Nadace Syner. S Nadací Syner domov důchodců spolupracuje již řadu let. Společné projekty mají za cíl zpestřit obyvatelům domova důchodců jejich pobyt v Českém Dubu. „Jsme potěšeni, pokud se nám podaří obohatit život seniorů. Vánoce jsou speciálním obdobím v roce, kdy by měl každého obklopovat klid a pohoda. Pokud jsme k navození příjemné atmosféry alespoň částečně přispěli, tak je to přesně to, oč usilujeme,“ svěřila se po skončení akce Iva Urbanová z Nadace Syner. Podle ní se senioři z Českého Dubu mohou již nyní těšit na další vystoupení Korálku. „Určitě počítáme s představením pásma, které bude uvedeno u příležitosti Velikonoc,“ slíbila Iva Urbanová.

Region - Severní Čechy