Ratolesti zvládly vystoupení na jedničku

20.02.2006 00:00

Nejen pohádky Čert a Káča, Lesní chaloupku či Jak šlo šídlo se zvířátky do světa, ale i taneční vystoupení, nejrůznější básničky a písničky mohli slyšet diváci libereckého Naivního divadla, kteří v sobotu 18. února zavítali na festival Liberecká mateřinka. Zde je přivítala i představitelka Nadace SYNER Iva Urbanová. Do města pod Ještědem se sjely mateřské školy z celého kraje, aby děti ukázaly svým kamarádům, rodičům, babičkám a dědečkům, ale i všem ostatním, co se v loňském roce naučily.

Mrňata trémou netrpěla a před plným sálem zvládla pro mnohá první vystoupení na jedničku. Kromě úsměvů na tvářích a smíchu, který zněl hledištěm, byl devátý ročník přehlídky tradičně přínosem i pro samotné mateřinky. Nejen že dostaly od pořadatelské MŠ Korálek a generálního partnera Nadace SYNER drobné dárky, ale navzájem si vyměnily zajímavé postřehy a načerpaly trochu inspirace pro svoji práci do dalších let.

Děti z mateřinky Kytička si pro přítomné připravily pohádku Lesní chaloupka

Sobotní program zahájila MŠ Korálek s tanečním vystoupením „Přátelství, aneb nemusím být dokonalá“