Svátek matek slavili v předstihu

07.05.2008 00:00

Český Dub – Zcela naplněný společenský sál Domova důchodců Český Dub aplaudoval středečnímu vystoupení mateřinky Korálek. Děti potěšily seniory pásmem her, říkanek a písniček, které bylo věnováno nedělnímu Dni matek. Akci uspořádal domov důchodců za podpory Nadace SYNER.

„Do Českého Dubu jezdíme rádi. Obyvatelům domova se vystoupení Korálku vždy líbí a pro nás je jejich spokojenost tou největší odměnou a motivací pro další činnost nadace,“ svěřila se Iva Urbanová z Nadace SYNER. Ta také po skončení vystoupení, spolu s dětmi, předala seniorům dárky a každé z přítomných žen kytičku.

„Děti nám přinášejí radost. Je obdivuhodné co se dokáží naučit. Na každé vystoupení Korálku se předem velmi těším,“ shrnula své dojmy ze středečního vystoupení Marie Chroustovská, jedna z obyvatelek domova důchodců.

„S Nadací SYNER spolupracuje náš domov již řadu let. Této podpory si velmi vážíme a už teď jsme dohodnuti, že Korálek k nám znovu přijede na oslavy Vánoc,“ konstatoval Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub. Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. V domově žije celkem sto seniorů, převážně z Českodubska a z Liberecka.