Tisíce dětí ochrání reflexní vestičky - Liberecký deník

10.10.2006 00:00

Liberec - Přes šest a půl tisíce nejmenších školáků a dětí z mateřinek z celého Libereckého kraje včera zcela zaplnily libereckou Tipsport arenu. V průběhu zábavného dopoledne rozdala Nadace Syner dětem z prvních a druhých tříd základních škol více jak tisíc kusů reflexních vestiček.

"Liberecký kraj má nyní jako první v České republice ve všech školách pro své nejmenší děti při procházkách bezpečnostní vestičky k dispozici," řekl manažer BESIPu Miroslav Klásek.

Nadace poskytla vestičky v rámci projektu "Více bezpečí pro děti při pohybu na ulici". Za celou dobu trvání projektu rozdala kolem 2 500 tohoto ochranného oblečení. Kromě Liberecka používají vesty děti v několika městských částech Prahy, v Berouně, Ústí nad Labem a České Lípě. "Během několika dnů se jasně zářivých vest dočkají i malí chodci v Kroměříži," sdělil koordinátor projektu Dalibor Kotek ze společnosti ANERI s.r.o.

Reflexní materiál odráží za tmy světlo až z dvousetmetrové vzdálenosti, což je 3x více než bílé oblečení a 10x více než oblečení modré. Řidič má tedy dostatek času na to, aby se chodci stačil bezpečně vyhnout.

Region - Severní Čechy