Tygři potěšili děti z Frýdlantu - Českolipský deník

04.01.2008 00:00

V předvánočním období si ve svém nabitém programu udělali chvilku hokejisté Bílých Tygrů, kteří se zástupci nadace SYNER navštívili děti v dětském domově ve Frýdlantu. Společně strávili večer příjemným povídáním a hrami, děti hokejisty provedly po domově a ukázaly jim, jak tráví volný čas a kde žijí.

Hokejisté ale především přivezli dětem krásné vánoční dárky a také předali šek od Nadace SYNER na 50 000 korun, za který jsme nakoupili nový nábytek na dětské pokoje. Většina našeho nábytku je zastaralá, někdy až nefunkční a proto takovouto pomoc velmi vítáme. Z našeho rozpočtu si bohužel nový nábytek nemůžeme dovolit a děti by přece jen měly mít důstojné prostředí na hraní, přípravu do školy i na běžný život.

Spolupráce s nadací SYNER a klubem Bílých tygrů je dlouhodobá, s dětmi chodíme pravidelně fandit na zápasy, podívali jsme se do zákulisí Tipsport Arény, děti jsou opravdovými fandy libereckých hokejistů. Nadace SYNER nám letos velmi pomohla se zajištěním vánočních dárků, velkou pomocí je již zmíněný nákup dětského nábytku, dále nám pomáhají s oblečením, peřinami a dalšími věcmi všedního života, na které náš rozpočet nestačí.

Tomáš Kahan, DD Frýdlant

Region - Severní Čechy