Tygři s nadací nadělí vytoužená přání

12.12.2005 00:00

Hodinky, stříbrné řetízky, auta na ovládání, panenky či kopací míče. Tahle a mnoho dalších přání se objevilo na seznamu, který si od klientů Dětského domova v Jablonném v Podještědí vyžádal tým Bílí Tygři Liberec.
„Není to poprvé, kdy hokejisté chtějí splnit přání dětí tak, aby skutečně pod stromkem našly požadované. Proto si každé dítě z domova napsalo tři dárky a každý z hokejistů si vybral, co komu koupí. Takže nakonec bude určitě radost veliká, protože žádné z obdarovaných dětí neví, co skutečně pod stromkem nalezne,“ říká k akci, která vyvrcholí 16. prosince v Tipsport areně tisková mluvčí BT Liberec Eva Lenertová s tím, že dětem bude k dispozici kompletní tým. „Při takových setkáních chybějí hokejisté jenom když jsou na marodce,“ potvrzuje Lenertová.

Pozadu nezůstala ani Nadace SYNER, která s dětskými domovy spolupracuje již roky. „Snažíme se domovům vyjít vstříc buď financemi na vybavení, které potřebují a nebo přímo nákupem potřebných věcí, které si určí vedení domovů a nebo je zveme na akce kulturní či sportovní. Vánoce jsou ale časem, kdy jde o dárky jednotlivcům a protože děti přijedou na arénu, nebudeme chybět ani my a poskytneme něco dobrého na zub,“ říkají představitelky Nadace SYNER Eva Syrovátková a Iva Urbanová.

„Zatím jsem ještě dětem nic moc neprozradil, jen naznačil, ale už jen to, že si pro ně přijede až k domovu autobus Bílých Tygrů vzbudilo senzaci,“ říká ředitel DD Jablonné v Podještědí Vlastimil Faltýnek a nezakrývá, že i on se na akci těší.