Vozíčkáři dostali nové mechanické vozíky - Liberecký den

26.04.2006 00:00

Liberec - Již na třetím plese vozíčkářů, který se konal v sobotu v libereckém Koloseu, obdrželo dvanáct předem vybraných účastníků mechanické vozíky. Převážně šlo o liberecké děti a vozíčkáře z Domova důchodců v Liberci -Františkově.

"Poprvé také převzal vozík i jeden zahraniční imobilní klient. Pěti uchazečům, kteří se nemohli osobně dostavit na slavnostní předání, kvůli špatnému zdravnotnímu stavu, budou vozíky předány osobně v domácím prostředí. Mechanické vozíky byly darovány od zástupců maltézské pomoci, charitativní organizace Řádu maltézských rytířů," uvedla za organizátory z Mezinárodního centra Universium Lenka Zimmermannová.

Díky projektu "Na vozíku bezpečněji", který propagují firmy Tarmac CZ, a.s., a Aneri Marketing, dostali vozíčkáři jak z České republiky, tak i ze zahraničí soupravy reflexních prvků.

"Účelem je především bezpečnost vozíčkářů na silnicích," vysvětlila Lenka Zimmermannová. Atrakcí plesu byla bohatá tombola, hlavní ceny předávala Hana Králíčková, členka rady LK, a za Nadaci Syner Irena Ottisová.

"Tak krásnou a hodnotnou tombolu jsme neměli ani na jednom plese vozíčkářů. Když nám zástupci Nadace Syner začali nosit ceny, měli jsme slzy v očích," řekla organizátorka plesu.

K výborné atmosféře přispěly kapely Black Beagle a S. R. O., zpěvačka Heidi Janků, taneční skupina A - STYL Liberec a modelky agentury REA - models pod vedením Naděždy Sedláčkové.

Region - Severní Čechy